Witam Kochani. Dzisiaj z przyjemnością podzielę się z Wami fotką Pani Eli, której to utalentowany mąż wykonał grillo-wędzarnie według naszego projektu. Namawiam przy okazji innych panów, którym z pewnością talentów nie brakuje. Tak nawiasem mówiąc, zdolności odkrywamy praktykując. Zatem do dzieła, bo naprawdę warto. Tutaj L I N K do opisu.
Zaletą grillo-wędzarni jest fakt, że nie trzeba kopać kanałów poza jej obrębem. U podstawy tuż nad paleniskiem są 2 stropy ułożone tak, by dym wędrował serpentyną ku górze do komory wędzarniczej.
Efekty są bardzo dobre, co potwierdza Pani Ela poniższą fotką:
Smakowite domowe wyroby! Pani Elu życzę udanych specjałów!
Polecam przepisy na domowe wędzonki TUTAJ
Praktyka jest najlepszą nauką. Zachęcam!
Pozdrawiam Weronika
Dla takich apetycznych polędwiczek warto wybudować w ogrodzie wędzarnię !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Dziękuję Elu! Domowe wyroby zawsze najlepsze. Pozdrawiam serdecznie
UsuńWitam
OdpowiedzUsuńŚwietna grillo-wędzarnia :)
Tylko dlaczego nie działa link do opisu?
Witam
UsuńDziekuję za wizytę a istotnie wkradła się błąd. Dzięki za info-już link działa
Pikna budowla!Okazała i jet fantastyczną dekoracją ogrodu.
OdpowiedzUsuńMoja wędzarka jest ze starej beczki i jestem nią zachwycona. Wędzę zimnym dymem, bo ma kanał doprowadzający długości 3m. polędwiczki i szyneczki są bardzo smaczne. W wędzarni czytelniczki wędzi się gorącym dymem, to prawie pieczenie. Trzeba nie lada umiejętności aby nie upiec tylko uwędzić. Mięso wędzone ma całkiem inny smak i zapach, rózni się od pieczonego. moi sasiedzi mają podobnąa jak ta wyżej wędzarkę. Wedliny sa inne niz nasze, wedzone zimnym dymem.
Pozdrawiam serdecznie.
Gdybyś chciała do mnie zajrzeć to zaprszam. https://ogrod-mojekrzakiptakiinnedziwaki.blogspot.com/2013/02/jak-zbudowac-prosta-wedzarke.html
Witam serdecznie. Dziękuję za zaproszenie. W tej wędzarni są stropiki pod komorą wędzarniczą to jak ten kanał obok, choć ma ciut mniej długości niż 3 metry i jak się przypilnuje paleniska to tez w zimnym dymie da się uwędzić...
UsuńPozdrawiam serdecznie
Mieszkam na Mazurach i uwielbiam wędzić rybki. Na moim podwórku stoją dwie wędzarnie bradley i w sezonie pięknie pachnie w całej okolicy :)
OdpowiedzUsuńMy uwielbiamy wędzić! Najlepsze są pstrągi, nie ma nic lepszego dla mnie :) Chociaż kiełbaski też wychodzą nam świetnie. Mamy domową wędzarnię już jakiś czas i jak kiedyś poczęstowaliśmy znajomych naszymi wyrobami to zaczęli je u nas zamawiać :D Mega fajna sprawa. My z mężem oboje jesteśmy na emeryturze więc mamy czas na takie właśnie fajne domowe przyjemności.
OdpowiedzUsuń